Bio Revue
Předplaťte si tištěné
vydání časopisu
BIOREVUE a ušetříte!
Tel.: 225 985 225

Jídlo

1. 8. 2017

Terezie Rusková: Cesta za osmou barvou duhy

obrazek

Jak chutná osmá barva duhy? Převelice sladce! Své o tom ví Terezie Rusková, která onu sladkost v podobě originálních bylinných sirupů produkuje. Její cesta k sirupům z rostlin vedla přes alchymistické pokusy s bylinkami a studium biologie. Celý článek >

1. 2. 2017

MUDr. Josef Jonáš: Nejezte vestoje!

obrazek

Ne vždycky máme čas si něco sami uvařit a především během práce jsme často odkázáni na veřejná zařízení. Ne každý také umí vařit, což je nejen v tomto případě opravdu nevýhoda, která by zasloužila nápravu. Celý článek >

1. 12. 2016

Lenka Wimmerová: Marmeládová je cesta má

obrazek

Filmová režisérka, která má na kontě například pokračování seriálu Terapie nebo snímek Nespavost, se před pár lety odstěhovala z Prahy na venkov. Jejím vyvoleným místem se stalo Broumovsko. Koupila tu statek a začala vařit vynikající marmelády. Celý článek >

12. 10. 2016

Bystřický Eden čeká Roh hojnosti

obrazek

Pokud ještě nemáte plány na poslední říjnový víkend, přijeďte do zábavního a poznávacího parku Eden v Bystřici nad Pernštejnem na Roh hojnosti! Tradiční gastronomická akce se koná 29. a 30. října. Celý článek >

10. 5. 2016

Globus slaví 20 let charitativním projektem

obrazek

Řetězec Globus letos slaví 20 let od svého vstupu na domácí trh a u této příležitosti připravil novou marketingovou kampaň s mottem „20 let kvality – Slavíme a pomáháme“. Celý článek >

1. 12. 2015

Jan Ivanco: Chceme nabídnout Čechům kus Francie

obrazek

Před čtyřmi lety s kolegou, vyhlášeným šéfkuchařem Filipem Nyklíčkem, založili v Praze malou francouzskou pekárnu, ve které všechno dělají ručně. Letos k ní přibyl i vlastní obchod a firma Petite France slaví úspěch. „Zákazníci si nás našli,“ říká Jan Ivanco. Celý článek >

1. 12. 2015

Adam Podhola: I ošklivá zelenina může chutnat skvěle!

obrazek

Na polích zůstává mnoho kusů zahnuté mrkve, malého salátu, tečkovaných kedluben či různě tvarovaných brambor. Chutnají přitom úplně normálně. „Kritéria udávají, jak má co vypadat, což je absurdní,“ říká mluvčí iniciativy Zachraň jídlo Adam Podhola. Celý článek >

1. 11. 2015

Michal Karlík: K výsledku se musíte propít

obrazek

Sommelier Michal Karlík, který v Praze pořádá kurzy a degustace, je velkým milovníkem vína. Netrvá ale na žádných drahých a luxusních značkách, jde mu hlavně o pohodu, při které si víno vychutnáváte. Celý článek >

Created by ArtWeby | Powered by ArtCMS